Het geslacht Vis waar mijn opa van afstamde, heeft sinds de 16e eeuw altijd op Haamstede gewoond. Van generatie op generatie oefenden ze daar tot in de 19e eeuw het beroep van chirurgijn-geneesheer uit. Ook het merendeel van de andere voorouders van mijn opa kwam van het toenmalige eiland Schouwen-Duiveland

Op deze pagina's vindt U allereerst de kwartierstaat van Stoffel Willem Vis, geboren Haamstede 16-8-1868. 
We zijn op zoek naar verdere gegevens en de voorouders van o.a.:

Ook verdere aanvullingen uiteraard van harte welkom!

Verder de genealogie van Lieven Vis, geboren in Haamstede 1555, en (daar?) overleden in 1605. Hij was gehuwd met Maaike Govers (overleden Haamstede 1611). Zij zijn de vroegste mij bekende voorouders van het geslacht Vis in Haamstede. 

De link Foto's brengt U naar het gedeelte van deze website waar we foto's van voorbije generaties plaatsen. Ook hier zijn aanvullingen uiteraard van harte welkom!

Onder de link Bouman staat de parenteel van Simon Bouman, geboren Noordwelle 1813, overleden Haamstede 1908, gehuwd Cornelia Speelman (1812-1891). Hij heeft in de geschiedenis van de kerk te Haamstede een invloedrijke rol gespeeld. Graag komen we in contact met zijn nageslacht, om hierover zo mogelijk informatie uit te wisselen.

De link Privé geeft toegang tot pagina's met gegevens van de recente generaties van het nageslacht van Marinus Adriaan Vis (*1820) & Neeltje van Damme (*1832). Deze pagina's zijn alleen toegankelijk voor de afstammelingen van dit ouderpaar. Als U daartoe behoort, kunt U een wachtwoord aan vragen door op de betreffende link te klikken.

Update 19 april 2018