Met de familie Schuurhuis kwamen we niet verder terug dan ene Jan Janssen in Oudleusen. in Duitsland, net over de grens bij Hardenberg, komt deze naam veel voor (Schuurhuis / Schüürhuis), maar een verbinding hebben we tot dusver niet kunnen aantonen. Wie heeft zich al eens met deze namen bezig gehouden?

U vindt hier de kwartierstaat van Gerrit Jan Schuurhuis, geboren Ambt-Hardenberg 10-4-1878, gehuwd Gramsbergen 8-12-1905 met Geertruida van den Berg
Wie waren de voorouders van:

Voorts de genealogie van Jan Jansen, overleden Dalfsen 1805, gehuwd met Grietje Marthens, geboren Dalfsen 1734, overleden Dalfsen na 1805, dochter van Marten Jans en Jenthe Herms. Vroegere voorouders van het geslacht Schuurhuis hebben we tot op heden niet kunnen vinden. 

De link Foto's brengt u naar de fotoverzameling. Iedere aanvulling is ook hier bijzonder welkom! 

De link Privé geeft toegang tot pagina'smet gegevens over de recente generaties van het nageslacht van Hendrik Jan Schuurhuis (*1844) & Geesje Spoelder (*1846). Deze pagina's zijn alléén toegankelijk voor de afstammelingen van dit ouderpaar. Als U daartoe behoort, kunt U een wachtwoord aan vragen door op de betreffende link te klikken.

Laatste update 18 april 2018