Er zijn in Nederland verschillende andere families Groen, die (voor zover bekend) niet aan elkaar gerelateerd zijn. Nadere gegevens over onderlinge verwantschap tussen de verschillende families Groen zijn uiteraard van harte welkom!

In Groningen leefde een Jan Hindriks Groen, die in 1764 te Veendam trouwt met Aaltje Roelfs. Zijn nageslacht stond op de website van Metha Hoeksema maar de link werk niet meer.

Dan zijn er de nakomelingen van Jan Groen uit Tichelwarf in Oostfriesland. Hij trouwde daar in 1740 met Lupke Hindriks. Een deel van zijn nageslacht kwam in Groningen terecht, in de omgeving van Bellingwolde. Gegevens waren te vinden op de site van Vera Witteveen-van Dalen, maar ook deze link werkt niet meer.

In Friesland nam Yke Fokkes Groen van het Meer bij Heerenveen in 1811 de achternaam Groen aan. Hij was gehuwd met Trijntje Hendriks Bakker uit Oldewoltwolde. Gegevens over deze familie Groen zijn te vinden bij de websites van Walter Andreas Groen en van Joop Groen.

In Overijssel leefde in 1748 te Rouveen een Jan Groen, met zijn zoons Hendrik, Jan en Wobbe. Hierover vind u meer op de site van Anneke Kruizinga-Groen.

Op de website van Jos Buisman en Alie Groen zijn gegevens te vinden van een (protestantse) familie Groen uit het Overijsselse Blankenham. Dat begint met Hendrik Harms (Hermense Grovers) die op 05-10-1721 in Blankenham trouwde met Annegien Willems. Hun zoon heette Willem Hendriks Groen. Eén van Willems kleinzonen heette vreemd genoeg Willem Hendriks Groeneveld, de kinderen van die laatste Willem Hendriks gebruikten de naam Groeneveld en Groen door elkaar. Echter de rest van de familie droeg gewoon de naam Groen.

Uit Noord Holland stammen de nakomelingen van IJsbrand Jacobsz Groen, die in 1725 te Westzaan trouwde met Trijntje Pieters. Gegevens over deze familie op de website van Velis.

Eveneens uit Westzaan stamt de familie die voortgekomen is uit Cornelis Leendertsz Groen, geboren 1658 te Westzaan, gehuwd 1683 te Westzaan met Grietgen Pieters. Deze familie vindt u op de website van Cor Groen.

In West-Friesland leefde in het buurtschap Lutje Hoogkarspel (tussen Lutjebroek en Hoogkarspel) eind 17e eeuw een katholieke familie Pouwels (Paulus) Meijndertsz, gehuwd met Geert Femmes. Een paar van hun kinderen dragen de naam Groen, o.a. Pieter Pouwelsz Groen. Later verschoof de woonplaats van deze familie Groen richting Lutjebroek, Grootebroek en Bovenkarspel. Gegevens op de website van Jos Buisman en Alie Groen.

Eveneens in West-Friesland leefde te Venhuizen Theunis Groen van 1770-1835, gehuwd met Vrouwtje Koster. Gegevens op de site van Peter Groen.

In de Krimpenerwaard in Zuid-Holland werd rond 1700 in Langerak Jacob Hendrikszn Groen(evelt) geboren. Zijn kinderen heten Groen. De gegevens staan op de website van Abel en Corrie Vegter.

In Zuid-Holland is in Oud-Beijerland overleed in 1632 Cornelis Jacobs Groen, gehuwd met Ursel Adriaensdr. Over zijn nageslacht bericht de website van Jaap Groen, maar deze link werkt niet meer (http://www.freewebs.com/jaap29/).

In het Zuid-Hollandse Maassluis woonde rond 1800 het echtpaar Ary Groen & Gerritje Parre. Ook hun nakomelingen woonden meestal in Maassluis. Gegevens over dit geslacht Groen staan te lezen op de website van Bert Ripke (onder genealogie).

Is uw familie Groen hier nog niet vermeld? Heeft u informatie over de verdwenen of verplaatste websites van Metha Hoeksema, Vera Witteveen-van Dalen, en van mijn naamgenoot Jaap Groen? Of hebt u een website waar ook een genealogie of kwartierstaat Groen op staat? Een berichtje wordt dan erg op prijs gesteld!

Laatste update 19 april 2018