De familie Veurink is in Overijssel zeer omvangrijk. 'Onze' tak komt uit Rheeze. 

Allereerst de kwartierstaat van Gerritdina Veurink, geboren Collendoorn 1886, gehuwd met Frederik Breukelman.
Wie waren de voorouders van:

Ook verdere aanvullingen of correcties zijn uiteraard welkom. 

Verder de genealogie van Lucas Hendriks, de vroegste mij bekende voorvader van dit geslacht Veurink. 
Vanaf
Gerrit Jan Veurink (1807-1886), die in Ambt- Hardenberg 1839 huwde met Hermina Breukelman (1815-1882), gaat deze genealogie over in een parenteel. Als U afstamt van dit ouderpaar, wilt U dan contact met mij opnemen? Het is mijn streven om al hun nakomelingen in kaart te brengen, om via nakomelingen uit andere takken mogelijk foto's van gezamenlijke voorouders op het spoor te komen. Maar ook als U zelf geen foto's heeft, hoop ik dat U toch een berichtje wilt sturen. U heeft vast wel iets interessants te vertellen over uw 'tak' wat ook voor anderen leuk is om te horen. En wie weet heeft iemand anders straks wel een foto die ook voor U interessant blijkt te zijn! Namen en gegevens van nog in leven zijnde personen zullen niet op het publieke deel van deze website zullen worden vermeld. 

De link Foto's brengt u naar de fotoverzameling. Iedere aanvulling (en correctie in de beschrijving of in de familiebladen) is ook hier bijzonder welkom! 

De link Privé geeft toegang tot pagina's betreffende nog in leven zijnde personen, behorende tot het nageslacht van Gerrit Veurink (*1851) & Zwaantje Lamberink (*1856). Deze pagina's zijn alleen toegankelijk voor de afstammelingen van dit ouderpaar. Als U daartoe behoort, kunt U een wachtwoord aan vragen door op de betreffende link te klikken.

Update 10-03-2006