De familie van den Berg is afkomstig uit het gebied rond Gramsbergen. 

De kwartierstaat van Geertruida van den Berg, geboren Ambt Hardenberg 1879, gehuwd Gramsbergen 3-3-1965 met Gerrit Jan Schuurhuis
Wie waren de voorouders van: 

Ook verdere aanvullingen en correcties zijn uiteraard welkom. 

Voorts de genealogie van Andries Jansen van den Berg, geboren Rheeze ca. 1720, gehuwd met Stientjen Zweers, geboren Holtheme ca. 1720, de vroegste voorouders van het geslacht Van den Berg die ik tot dusver gevonden heb. 
Vanaf Roelof van den Berg (1813-1878), gehuwd Hardenberg 1840 met Geertruida Rotman, gaat deze genealogie over in een parenteel. Als U afstamt van dit ouderpaar, wilt U dan contact met mij opnemen? Het is mijn streven om al hun nakomelingen in kaart te brengen, om via nakomelingen uit andere takken mogelijk foto's van gezamenlijke voorouders op het spoor te komen. Maar ook als U zelf geen foto's heeft, hoop ik dat U toch een berichtje wilt sturen. U heeft vast wel iets interessants te vertellen over uw 'tak' wat ook voor anderen leuk is om te horen. En wie weet heeft iemand anders straks wel een foto die ook voor U interessant blijkt te zijn! Namen en gegevens van nog in leven zijnde personen zullen niet op het publieke deel van deze website zullen worden vermeld. 

De link Foto's brengt u naar de fotoverzameling. Iedere aanvulling (en correctie in de beschrijving of in de familiebladen) is ook hier bijzonder welkom! 

De link Privé geeft toegang tot pagina's betreffende nog in leven zijnde personen, behorende tot het nageslacht van Roelof van den Berg (*1851) & Aaltje Stoeten (*1855). Deze pagina's zijn alleen toegankelijk voor de afstammelingen van dit ouderpaar. Als U daartoe behoort, kunt U een wachtwoord aan vragen door op de betreffende link te klikken.

Update 25-05-2007