De familie Schuurhuis zou volgens de familie-overlevering afkomstig zijn uit Duitsland, maar ons onderzoek heeft dat tot dusver niet kunnen bevestigen. Met de naam Schuurhuis kwamen we niet verder dan ene Jan Janssen in Oudleusen... Wel is het waar det de naam Schuurhuis / Schüürhuis in Duitsland in het gebied net over de grens bij Hardenberg veel voorkomt, dus misschien moeten we nog wat verder zoeken. Wie heeft zich al eens met deze namen bezig gehouden?

U vindt hier de kwartierstaat van Gerrit Jan Schuurhuis, geboren Ambt-Hardenberg 10-4-1878, gehuwd Gramsbergen 8-12-1905 met Geertruida van den Berg
Wie waren de voorouders van:

Voorts de genealogie van Jan Jansen, overleden Dalfsen 1805, gehuwd met Grietje Marthens, geboren Dalfsen 1734, overleden Dalfsen na 1805, dochter van Marten Jans en Jenthe Herms. Vroegere voorouders van het geslacht Schuurhuis hebben we tot op heden niet kunnen vinden. 
Vanaf Gerrit Jan Schuurhuis (1810-1872), die op 15-5-1832 te Stad Ommen in het huwelijk trad met Hermina Hierink, gaat deze genealogie over in een parenteel. Als U afstamt van dit ouderpaar, wilt U dan contact met mij opnemen? Het is mijn streven om al hun nakomelingen in kaart te brengen, om via nakomelingen uit andere takken mogelijk foto's van gezamenlijke voorouders op het spoor te komen. Maar ook als U zelf geen foto's heeft, hoop ik dat U toch een berichtje wilt sturen. U heeft vast wel iets interessants te vertellen over uw 'tak' wat ook voor anderen leuk is om te horen. En wie weet heeft iemand anders straks wel een foto die ook voor U interessant blijkt te zijn! Namen en gegevens van nog in leven zijnde personen zullen niet op het publieke deel van deze website zullen worden vermeld. 

De link Foto's brengt u naar de fotoverzameling. Iedere aanvulling (en correctie in de beschrijving of in de familiebladen) is ook hier bijzonder welkom! 

De link Privé geeft toegang tot pagina's betreffende nog in leven zijnde personen, behorende tot het nageslacht van Hendrik Jan Schuurhuis (*1844) & Geesje Spoelder (*1846). Deze pagina's zijn alleen toegankelijk voor de afstammelingen van dit ouderpaar. Als U daartoe behoort, kunt U een wachtwoord aan vragen door op de betreffende link te klikken.

Update 25-08-2007